Vinteraktiviteter

Ställ dig på snöskor (uthyrning Jokkmokk Arctic Dream) eller längdskidor och utforska vintern i Lappland från Skabram. Följ ändlösa spår över den frusna sjön eller gå i fotspåren av slädhundar. Med snöskor kan entusiaster roa sig själva i det stora, orörda skogarna som gränsar till Skabram. För den mycket aktiva längdskidåkaren finns, 3 km från Skabram, naturreservatet Talvatis. Här hittar du utmanande, välpreparerade spår av varierande längd.
När du kommit ’hem’ efter en lång dag i kylan, kan du koppla av i vår lilla, vedeldade bastu på kanten av Skabram sjön.

Tillsammans med företaget Jokkmokk Arctic Dream blir det ännu enklare att boka era aktiviteter.
Har ni bokad en vistelse, då råder vi att kontakta Jokkmokk Arctic Dream Dem hjälper er att boka in era aktiviteter och återkommer till er med priser och lediga tider. På det här sättet har ni basta chansen att ni verkligen kan boka in en aktivitet innan alla aktörer är fullbokade. Om ni är flera personer kan dem skräddarsy ihop aktiviteter.
 

Norrsken

Du kan beundra det magiska Norrskenet, som rör sig under kalla mörka vinternatten i himlen över Lappland, direkt från Skabram. Vår camping är precis i det lilla området kring polcirkeln där fenomenet oftast ses. Norrsken är ett himlafenomen som uppstår när laddade partiklar som accelererats till höga energier i jordens magnetosfär kraschar i atmosfären. Sådan acceleration sker bara i vissa områden i magnetosfären, vilket gör att polarskenet huvudsakligen uppträder i ringformade områden runt jordens två magnetiska poler.
Northern Lights Forecast   /  Webcam Northern lights

Hundspann

Upptäck Lappland med hundsläde. Sätt dig bekvämt i en släde och njuta av tystnaden och en fantastisk utsikt, eller kör ett eget spann genom snötyngda skogar och i den unika vildmarken av Svenska Lappland. Det enda ljud du hör är den sanna tystnaden i naturen och det stilla knastrandet av snön när släden glider över den vita ytan.

Renspanntur

Det behövs en biltur, ca 2 timmer för att komma dit när man åker från Skabram. Men då får du en unik upplevelse. Upplev det nord-svenska vinterlandskapet från ett helt nytt perspektiv, nämligen med egen rensläde. Ett oförglömligt äventyr väntar på dig. Efter att lärt känna renarna och ha fått introduktion om hur man hanterar djuren och släden beger ni er i det otroliga vinterlandskapet från Lapland.


Tur på skogskidor

Resa på traditionella långa träskidor genom den orörda skogen och över de vita vidderna i Lappland.
Du stannar och gör upp en eld och kokar skogskaffe medan du njuter av stillheten och ljudet av elden som sprakar.


Skidor och snowboard

Ungefär en timmes bilresa från Jokkmokk, hittar du Dundret, det utmanande skidområdet från Gällivare.  Och om du kör en timme söderut kommer du till de pittoreska backarna i Kåbdalis.
Dundret och Kåbdalis

Museum Ájtte

Ájtte museum i Jokkmokk är huvudmuseum för den samiska kulturen, specialmuseum för fjällkedjans natur och kultur och ett informationscentrum för fjällturisten. Här lär du dig historien om Sapmi, landet och folket, av liv och överlevnad i en krävande klimat och miljö. Det är en historik som utspelas i våtmarker, skogar och fjällar i Lappland
Ájtte