Sommaraktiviteter

Lappland på sommaren är ett paradis för vandrare, jägare, sportfiskare och naturälskare. Dessutom lyser midnattssolen kontinuerligt i tre månader och du kan därför till fullo njuta av naturen, dag och natt. En unik upplevelse!

Vandring

Skabram camping är en utmärkt utgångspunkt för dig som gillar att vandra. Från campingen kan du följa färgmarkerade leder som tar dig in i skogen och till vackra små sjöar, utsiktspunkter och picknickplatser.
Också de imponerande nationalparkerna Sarek, Padjelanta, Stora Sjöfjället och Muddus är inte långt från Skabram.

Fiske

Kasta ut ditt fiskespö vid kanten av Skabram sjön eller en båt ut på vattnet. Kanske behöver du inte gå och handla till middag! Du kan också åka ut till kända fiskeområden som Pärlälven och njuta av lugnet och en imponerande natur.
På campingen finns eldplatser där du kan tillaga din egen fisk som du har fångat. Vi säljer fiskekort.

Simning

Under varma sommardagar (som vi har) kan du doppa dig i Skabram sjön och lata dig i solen på den lilla stenstranden.

Museum Ájtte

Ájtte museum i Jokkmokk är huvudmuseum för den samiska kulturen, specialmuseum för fjällkedjans natur och kultur och ett informationscentrum för fjällturisten. Här lär du dig historien om Sapmi, landet och folket, om liv och överlevnad i ett krävande klimat och krävande miljö. Det är en historia som utspelas i våtmarker, skogar och fjällar i Lappland.
Ájtte

Fjällträdgård

Kung Karls spira, fjällsippa, isranunkel och många andra fjällväxter kan du nu njuta av nästan mitt i Jokkmokk. Några hundra meter från museet, längs den brusande kvarnbäcken ligger Jokkmokks Fjällträdgård, en attraktion för alla blomstervänner. Här kan den vetgirige lära sig mycket om fjällnaturen och floran.

Mera information om sommar aktiviteter hittar ni på
Turistinformationen Jokkmokk.
Även Jokkmokk Arctic Dream kan hjälpa er att boka in era aktiviteter.